Olen jo monta kesää halunnut käymään Naantalissa ja Muumimaassa. Nyt sitten päätimme lähteä Juhon kanssa kun sattui sopivasti samaan aikaan lomaa ja mietimme mikä kesä reissu tehtäisiin.

Löysimme parkkipaikankin ihan vanhankaupungin vierestä. Rakastan kaikkea vanhaa ja olin aivan innoissani kun kävelimme vanhankaupungin poikki Muumimaata kohden, katselin ja ihastelin ikkunoita, hirsiä, kauppoja ja kahviloita, kaikkea mikä osui silmään. Olin kuin pikkulapsi lelukaupassa. En millään olisi malttanut jatkaa matkaa, mutta olihan sinne Haisulia moikkaamaan pakko mennä kun oli sitä varten tultu. Eikä Muumilaaksokaan pettymystä tuottanut, vaikka oli se muuttunut paljon viime käynniltä. Oli tullut kahvilaa ja ravintolaa ym. joita en muistanut. Olihan siellä sentään tallella vanha kunnon muumitalo, jonka edustalla istuskeli Muumi Mamma ja Pappa. Sisällä oli ihanasti sisustettu ja maalattu, kiersimme kokotalon ja ihastelin kaikkia yksityis kohtia. Kiersimme satupolun jonka varrella kerrottiin Papan nuoruudesta ja kuinka hän löysi Mamman, polulla oli myös eri pisteitä joissa oli eri hahmojen asumuksia ja Meren Huiskelaiva. Saaressa kiersi myös toinen polku jonka varrella pääsi tutustumaan Noidan kotiin, Mörön luolaan, Hattivatteihin ym. kivaan. Käväisimme syömässä pientä purtavaa kahvilassa ja ostoksilla Nipsun putiikissa josta mukaan jäi muumipaita, rantakassi ja pinssi. Emman teatterissa emme käyneet vaikka siellä pyörikin hauskan oloinen näytelmä. Ja tulihan sitä pongattua tietenkin tutut muumihahmotkin, varsinkin Haisuli ja Myy oli kiva nähdä.

Nelisen tuntia sitä pyörimme muumilaaksossa ja kun nälkä rupesi painamaan lähdimme etsimään ruoka paikkaa. Rannasta löysimme ihanan ravintolan jossa oli seisova pöytä, sinne menimme ja ruoka oli taivaallista, lähinnä kalaa ja muuta meren elävää, mutta löytyi myös perinteistä lasagnea, ranskalaisia ja nakkeja. Söimme vatsamme täyteen ja kun lähdimme pois olimme niin täynnä että piti hetkeksi istahtaa levähtämään ja ihastelemaan satamaa.

Kun vihdoin pääsimme kiertelemään kunnolla vanhaakaupunkia olin ihan haltioissani, kävimme pienissä kaupoissa, käsityö putiikeissa ja ihastelimme katuja joissa oli oma vanha tunnelmansa. Kavimme Naantalin vanhassa kaupassa joka oli pikkuinenkauppa, jossa oli kaikkea uustuotantoa. Oli kuin aika olisi pyörähtänyt taakse päin, vanhamusiikki soi ja hyllyt notkuivat tavaraa, oli kyllä hienoa. Siitä suuntasimme kahville ja löysimme ihanan vanhanaikaisen kahvilan, kun astui sisään oli kuin olisi astunut muutaman satavuotta taaksepäin. Eikä se että oli kahvila hieno oli myös piirakka hyvää ja palvelu mahtavaa, en ole koskaan saanut niin hyvää palvelua..:)

Kotiin mennessä kiersimme vielä Raumalle, sieltä Euraan ja Huittisten ja Vammalan kautta Nokialle. Reissu oli ihana, oli kaunis ilma, eikä Naantalissakaan ollut enään paljoa väkeä.
Lisäilen kuvia kun vaan kerkiän.